אבל אני לא רוצה לדבר על המקרים האלו אלא דווקא על מקרים אחרים שבהם הכל היה צריך להיות בסדר. ההורים הלכו לפסיכיאטר והוא הוריד בהדרגה את המינון של הריספרדל כל פעם רבע מהמינון עד להפסקה מוחלטת. היו מקרים שבהם הילד התחיל לפתח כל מיני בעיות פסיכיאטריות חדשות כמו אובססיביות או ocd וגם נתקלתי במקרים שבהם לא עברו פחות משבועיים והילד חוה התקף פסיכוטי מטורף שהביא אותו ישר לאישפוז וחזרה לריספרדל עם עוד שלל כדורים שאיכשהו הצליחו לאזן אותו ולהשאיר אותו חצי מסומם, אבל לפחות שפוי.
יש עוד סיבה למה לא כדאי להפסיק סתם כך את הריספרדל גם אם הכל עובר בשלום. וזה קשור בסיבה שבגללה לקחנו מראש את הכדור אתן דוגמא: למשל אם נתנו לילד שלנו ריספרדל בגלל התפרציות זעם או אפילו בגלל טיקים. כשמפסיקים את הכדור ולא נותנים מענה אמיתי ונכון מה שיכול לקרות הוא שהתופעות שהיו לפני הכדור יחזרו בעוד יותר עוצמה. ואז מה שקורה בדרך כלל שהמינון של הריספרדל שלקחנו בעבר כבר לא מספיק וצריך להגביר אותו הרבה יותר. אני תמיד ממליץ כשמפסיקים לקחת ריספרדל – לתת מענה הולם לסיבות שבגללם התחלנו לתת ריספרדל.לסיכום מה שאני ממליץ זה שכל הפסקת כדור תיעשה מאוד בזהירות. יש דרכים לעשות את זה יותר זהיר אפילו מהפסיכיאטרים. הדבר השני שאני ממליץ זה לתת מענה הולם לסיבה שבגללה התחלנו עם הכדור. על תהליך ה גמילה מריספרדל עם ליווי פסיכיאטר מומחה תוכלו לקרוא כאן. תהליך שכולל גם נתינת מענה הולם לסיבה שבגללה התחלנו עם הכדור.
תוכלו להשאיר את הפרטים שלכם כאן למטה ולהתייעץ איתנו. הרבה ילדים ומבוגרים הפסיקו לקחת ריספרדל הודות לטיפולו המסור של הפסיכיאטר המומחה שאני עובד איתו. ואני שנתתי את הליווי האנושי צפיתי מן הצד וראיתי איך אנשים חוזרים לעצמם לאט לאט בצורה הדרגתית ובטוחה.
הבהרה: כל הנאמר באתר ובדף זה ובהמלצות שלי, ניתן על ידי על פי ניסיוני ומיטב הבנתני בלבד. אין באמור משום הנחיה לטיפול ואין הוא מחליף התייעצות עם רופא ואין בו המלצות או הנחיות של רופא. כל העושה שימוש בנאמר באתר זה, לגבי עצמו או אחרים, עושה זאת על אחריותו האישית בלבד.
- את הטיפול אפשר לעשות אצלי - מתן לוי
- או אצל אשתי אלישבע לוי
- 0523262297
- לחץ להצגת מספרי הטלפון שלנו